Achtergrond - VN Panel Het Hogeland

Logo VN Panel Hogeland
Waar loopt u tegenaan?
Ga naar de inhoud

Achtergrond

Het VN Panel
*)

Welkom op de website van het VN Panel Het Hogeland.


Op 21 januari 2016 stemde de Tweede Kamer in met de bekrachtiging van het Verdrag van de Rechten van mensen met een handicap van de Verenigde Naties. Voor Winsum was de aanstaande bekrachtiging van het verdrag al in 2015 aanleiding om bewuster met mensenrechten om te gaan en een VN Panel samen te stellen.

Het VN Panel Het Hogeland is een initiatief van de Coalitie voor Inclusie en onderdeel van "VN panels in positie". In dit project staat de Algemene Verplichting no. 3 uit het VN Verdrag centraal. In 3 gemeenten wordt geëxperimenteerd met directe afstemming met de doelgroep.

Graag verwijzen wij naar het boekje "De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking", uitgelegd door de ervaringsdeskundigen Jeanet Wardenier en Henk van Dijk. Dit boekje kost € 2,75 + verzendkosten en kan worden besteld bij de LFB (landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking) of bij het secretariaat van het VN Panel Het Hogeland via vnpanelhethogeland@gmail.com.

*) Citaat van een van de leden van het VN Panel Het Hogeland
 © VN Panel Het Hogeland (2020)
Webdesign & onderhoud:
logo vn
Terug naar de inhoud